“Mailen? Ik bel liever. Dan weet ik meteen wat er speelt bij de ondernemer of manager."

Patrick Heijtlager, Investment Director

Scroll
01Over Patrick

Patrick Heijtlager

Patrick heeft al heel wat ervaring op zijn naam staan. Na de studie bedrijfskunde en economie, een stage in M&A en een master, startte hij zijn carrière bij Ernst & Young. Hier bleef hij zo’n vier jaar werken, waarvan hij een half jaar in Milaan doorbracht. Het werken in het buitenland zette hij voort bij zijn nieuwe werkgever Philips: als (senior) director M&A woonde Patrick vier jaar in Amerika. Na jaren als adviseur gewerkt te hebben, vond Patrick het tijd voor verandering. Hij wilde samen met een ondernemer of managementteam de bedrijven verder laten groeien. Zo kwam hij uit bij private equity. Na een warm gesprek besloot Patrick de overstap te maken naar Gate. 

 

Lees verder
02Het water op met Patrick

Deals én mensen

Bij Gate leert Patrick elke dag weer. Verschillende branches, nieuwe markten en energieke ondernemers of managementteams: super interessant en enorm leerzaam. Hoewel private equity vooral om deals en financials gaat, vindt Patrick het belangrijk de menselijke kant niet uit het oog te verliezen. Dit ziet hij terug in Gate en dit is volgens hem ook wat het bedrijf onderscheidt van andere partijen. Collega, ondernemer of relatie: hier wordt je als mens gezien.

Ter land, ter zee en (af en toe) in de lucht

Patrick is energiek, geïnteresseerd en proactief. Zowel in zijn werk, als in zijn privéleven. Hij is fanatiek zeiler, vaart graag, windsurft, loopt hard of voetbalt met zijn zoontje. Kortom: Patrick is in zijn vrije tijd graag buiten.

Klim naar de top

“Ga eerst ervaring opdoen in het buitenland,” zei Patricks’ vader. Dit bleek het beste advies dat hij ooit gekregen heeft. Met (werk)ervaring in Milaan, Boston en Istanbul heeft hij relevante kennis opgedaan. Resultaat hiervan is dat hij veel weet over allerlei culturen en de manier waarop verschillende mensen denken. Zo ook in het bedrijfsleven. Wat Patrick ooit nog zou willen doen? De Mount Everest beklimmen, al moet hij daarvoor eerst nog zijn vrouw overtuigen.

Patrick beter leren kennen? Je bent van harte welkom!

03Ons team

Mijn collega's

Werken met Gate betekent aandacht en positieve energie. Oprechte betrokkenheid en een goed gevoel. Een constant, hoog tempo. Een duidelijk plan, én creativiteit. Oog voor mensen en nieuwe mogelijkheden.

Werken bij