Wederom succesvolle verkoop van het belang van Gate Invest in AB&C Groep aan EPSA

Gate Invest, het investeringsfonds van de familie Vermaat, heeft haar meerderheidsbelang in AB&C Groep B.V. verkocht aan EPSA. AB&C Groep bestaat uit meerdere bedrijven die ieder vanuit hun eigen ondernemerschap, expertise en werkwijze sector breed zakelijke dienstverlening aanbieden in de vakgebieden inkoop, operations en finance & technology. Met EPSA als nieuwe aandeelhouder krijgt AB&C Groep een sterke, strategische partner om haar internationale groeiambities te realiseren. EPSA is een internationaal opererende consultancy organisatie en is met haar bedrijven actief in 35 landen wereldwijd.

Gate Invest en AB&C Groep

Gate Invest ging in 2018 een partnerschap aan met Aeves Groep. Gezamenlijk werd de buy and build strategie met de aankoop van vijf bedrijven gerealiseerd, die samen AB&C Groep vormen. In een periode van vijf jaar ontwikkelde het bedrijf zich tot een sterk platform voor internationale groei, met een bewezen track-record in (organische) groei en integratie van de verschillende overgenomen bedrijven. Om de groeiambitie kracht bij te zetten is gewerkt aan uiteenlopende thema’s, zoals het vormgeven van de strategie en marketing. Het bedrijf verzesvoudigde in grootte, tot een platform van meer dan €150 miljoen omzet. Met een mooie portefeuille van meer dan 700 opdrachtgevers, verspreid over de publieke, semi-publieke en private sector, is AB&C Groep klaar voor de volgende stap.

Paul Vermaat, investeerder en oprichter van Gate Invest: “Onze samenwerking met de ondernemers achter Aeves Groep was vanaf de start ambitieus; zij zochten een ondernemend investeringsfonds om de groei mee te versnellen. Dit zijn precies de mensen en bedrijven waarin wij willen investeren. Het heeft geleid tot verschillende overnames ter verbreding en versteviging van de dienstenportefeuille en het vormen van een sterke basis voor verdere groei. Ambitie en gedrevenheid is altijd gebleven, en ook zeer herkenbaar in het huidige directieteam, dat de Groep heeft gebracht naar waar het nu staat. AB&C Groep heeft een internationale en strategische partner gevonden, waarmee niet alleen de lange termijn strategie gerealiseerd kan worden, maar de match in DNA er ook voor zal zorgen dat de ontwikkeling van beide organisaties zal versnellen.”

De directie van AB&C Groep, bestaande uit Sherief Abdalla (CEO en medeoprichter van Aeves), Claire Leussink-Nies (COO), Jaap Heeringa (CCO) en Lidia Drost (HR Director), blijft na de transactie aan. Sherief Abdalla zal ook plaatsnemen in de executive board van EPSA.

Sherief Abdalla: “In de aanloop naar deze transactie hebben we EPSA leren kennen als een ondernemend en professioneel bedrijf. We zien daarnaast een sterke strategische fit. De transactie is een bewuste stap om de eerder gekozen strategie van AB&C Groep succesvol uit te kunnen voeren. Bovendien staan er solide investeerders achter EPSA die verdere ontwikkeling van AB&C Groep mogelijk maken. Onze huidige aandeelhouders, waaronder Gate Invest, zijn we dankbaar voor hun bijdrage en vertrouwen in de afgelopen jaren.”

AB&C Groep en haar aandeelhouders zijn in de transactie geadviseerd door Lincoln International.

Over AB&C Groep

AB&C Groep faciliteert hoogwaardige zakelijke dienstverleners die een full-service propositie bieden aan opdrachtgevers om hen te helpen groeien en de effectiviteit van hun organisaties te verbeteren. Onder de AB&C Groep zijn de volgende sterke merken actief: AevesBenefit, Het NIC, Aeves Interim Management, Procumulator, proQure, NewDawn, Boer & Croon, YESS en Vanderkruijs.
De diensten richten zich op consultancy, detachering, interim management, outsourcing, digitale transformatie, executive

search en talentontwikkeling in het publieke, semi-publieke en private domein. AB&C Groep is marktleider in inkoop en contractmanagement in alle sectoren en heeft een sterke positie in transformatie consultancy, executive search, interim management, PMO en project- en programmamanagement in alle sectoren. Binnen de Groep werken meer dan 500 medewerkers.

Over Epsa

EPSA is een internationaal opererende consultancy organisatie, actief in 35 landen met 4.500 actieve klanten met deels overlappende en deels aanvullende dienstverlening. De EPSA Groep, die gespecialiseerd is in consulting voor het optimaliseren van bedrijfsprestaties, is een partner voor elke organisatie die haar prestaties en winstgevendheid wil verhogen. Met een internationale aanwezigheid, meer dan 1.500 werknemers in 35 landen en een eigen geïntegreerde digitale oplossing is EPSA de enige speler die wereldwijde ondersteuning biedt via zeven belangrijke complementaire expertisegebieden: transformatie & digital, inkoop, marktplaats, innovatie, energie & milieu, belasting en finance.