Gate Invest deelneming Aeves Groep voornemens krachten te bundelen met Boer & Croon

Aeves Groep B.V. (“Aeves”) heeft met steun van Gate Invest aangekondigd krachten te bundelen met B&C Holding B.V. (“Boer & Croon”). Boer & Croon wordt, na goedkeuring van de ACM, toegevoegd aan Aeves. Aeves zal hierna AB&C Groep gaan heten. Deze strategische stap beoogt een verdere verdieping en uitbreiding van de huidige dienstverlening van zowel Aeves als Boer & Croon.

Boer & Croon onder eigen merknaam

Boer & Croon zal na de beoogde stap als onderdeel van de AB&C Groep zelfstandig opereren onder de eigen merknaam, met behoud van eigen DNA, strategie en cultuur, net zoals de bestaande labels van Aeves. Deze visie wordt ook ondersteund door de huidige aandeelhouders van Boer & Croon, die na de beoogde samengang mee blijven investeren in de AB&C groep.

Hoogwaardige zakelijke dienstverlening is wat Aeves en Boer & Croon verbindt. Boer & Croon heeft een prominente marktpositie op het gebied van Management Solutions, Interim Management en Executive Search. Het bedrijf helpt bestuurders en organisaties met oplossingen voor management-vraagstukken in de publieke en private sector. Boer & Croon is een samenwerkingspartner voor Interim Management, Executive Search (via labels YESS en Vanderkruijs) en Management Solutions voor het uitvoeren van programmamanagement en complexe implementatie- en verandertrajecten. Boer & Croon is sinds 1973 katalysator van vooruitgang en transformatie. De gezamenlijke omzet van de combinatie bedraagt ruim €130 miljoen.

Over Aeves Groep

Aeves, opgericht door Sherief Abdalla en Pieter van der Vloed in 2011, is met haar zes bestaande labels gegroeid tot marktleider in inkoop en contractmanagement in de publieke, semi-publieke en private sector. Aeves biedt daarbij een volwaardige set aan dienstverlening aan, waaronder Consultancy, Detachering, Outsourcing, Executive Search en Digitale Transformatie. Daarnaast focust Aeves zich met haar Interim Management label op het publieke domein. Aeves heeft de afgelopen jaren een sterke, stabiele groei laten zien, mede versterkt door een krachtige strategie en een aantal cruciale overnames.

Aeves Groep en Boer & Croon worden AB&C Groep

Het directieteam van de te vormen AB&C Groep zal bestaan uit Sherief Abdalla (CEO), Claire Leussink-Nies (COO), Jaap Heeringa (CCO) en Adriaan Pekelharing (Financieel Directeur). Sherief Abdalla en Claire Leussink-Nies vormen op dit moment het bestuur van Aeves. Adriaan Pekelharing is nu financieel directeur van Aeves. Jaap Heeringa zal vanuit Boer & Croon toetreden tot de directie van de AB&C Groep en blijft CCO van Boer & Croon. Als CCO van de te vormen AB&C Groep zal hij zich richten op de commerciële synergie en business development van de nieuwe combinatie. Boer & Croon zal haar activiteiten onder de huidige merknaam voortzetten en verder uitbreiden, ondersteund door het Shared Service Center van de AB&C Groep.

Groeien door overnames

Gate Invest, het investeringsfonds van de familie Vermaat, ondersteunt Aeves sinds 2018. Samen met Gate zette Aeves de afgelopen jaren essentiële stappen in de lange termijn buy-and-build strategie, onder andere met de overnames van Newdawn Robotics (2022), Procumulator (2019) en Het NIC (2019).

Gate Invest heeft uitgebreide ervaring in de zakelijke dienstverlening en richt zich voornamelijk op founder-led, mensgedreven organisaties.

“Aeves heeft zich de afgelopen jaren gevestigd als een toonaangevend platform voor groei. Met deze nieuwe beoogde krachtenbundeling met Boer & Croon wensen we de volgende stap te zetten naar een verdere verdieping en (Europese) expansie van beide bedrijven. We zijn dan ook ontzettend trots op wat we bereikt hebben met Aeves en kijken ernaar uit de verdere groeistrategie en visie van de beoogde AB&C Groep te verwezenlijken,” aldus Paul Vermaat.