Investment Manager

Solliciteer

2 mei 2024

Aantal uur40

LocatieMaliebaan 8, Utrecht

SalarisMarktconform

Start datum01-06-2024

Solliciteer

Met jouw oog voor unieke investeringskansen en ervaring in het managen van portfolio bedrijven, weet jij samen met ons investeringsteam en de ondernemende leiders onze gezamenlijke ambities om te zetten naar succes.  

Over Gate Invest 

Gate Invest is het investeringsteam van De Wereld van Vermaat, opgericht door ondernemer Paul Vermaat in 2016 en gevestigd in hartje Utrecht. Sinds onze oprichting en de start van ons eerste fonds hebben we 6 platform investeringen en meer dan 30 add-on investeringen gedaan en ons ontwikkeld tot een betrouwbare groeipartner voor Nederlandse ondernemingen in kansrijke eindmarkten. Met een bewezen track-record van succesvolle exits en nieuw gecommitteerd groeikapitaal zijn we vastberaden onze missie voort te zetten.

Groeien doen we samen, ongeacht de uitdaging. We vormen een team van gedreven professionals met een diepgewortelde passie voor het creëren van waarde en groei bij onze portfolio bedrijven. Ons team kenmerkt zich door een ondernemende en down-to-earth cultuur, waarin samenwerking, enthousiasme en resultaatgerichtheid centraal staan. Klinkt goed? Kom eens kennismaken.

Jouw uitdaging als Investment Manager

Als Investment Manager bij Gate Invest ben jij de cultuurdrager van ons investeringsteam. Je bent enerzijds het aanspreekpunt van onze Investment Directors, Associates en Analisten, en anderzijds de sparringpartner van de ondernemende leiders van onze portfolio bedrijven. Dat maakt jouw functie als Investment Manager zo uitdagend. 

Wat jij verder gaat doen:

 • Je schakelt direct met de Investment Director om nieuwe investeringscasussen te beoordelen, dealprocessen te structureren en voorstellen in te brengen bij het Investment Committee.
 • Jouw commerciële talent weet je feilloos in te zetten om investeringsmogelijkheden te realiseren. Beroep doen op je netwerk? Geen probleem! Jij kent de juiste adviseurs en ondernemers, en zorgt dat je je netwerk onderhoudt en uitbreidt. 
 • Samen met ons team van professionals sta je managementteams bij in het formuleren van de groeistrategie. Of het gaat over groeien middels partnerships, een buy-and-build of organische groei, jij weet de strategie uit te rollen.
 • Jij ondersteunt managementteams bij het doorvoeren van operationele verbeteringen en schakelt hierover direct met onze Operating Partners. 
 • Jouw collega’s inspireren is iets waar jij met jouw positieve instelling en overtuigingskracht energie van krijgt!

Jij omschrijft jezelf als:

Een gedreven, ambitieuze en ondernemende professional met een kritische kijk op zaken. Je hebt ervaring in het investeringsvak, bijvoorbeeld in private equity, M&A, corporate development of corporate finance. Je bent zelfstandig, zelfsturend en hebt een bewezen track-record in het evalueren van nieuwe investeringen, of het nou gaat om strategisch, commercieel, financieel of operationeel gebied. 

Je wordt enthousiast van portfoliomanagement én van het investeringsproces. Met jouw natuurlijke verbinding en enthousiasme weet je anderen te inspireren en samen successen te behalen. 

En dit breng je mee:

 • Minimaal 6 jaar aantoonbare en relevante werkervaring in het maken van investeringsbesluiten en portfoliomanagement bij deelnemingen.
 • Kennis van het ontwikkelen en uitvoeren van waardecreatie-initiatieven in samenwerking met ondernemer/management teams, het beoordelen van deze teams en indien nodig verder versterken van teams met nieuw talent. 
 • Sterke analytische vaardigheden, die jou in staat stellen om snel proposities en businessmodellen te doorgronden.  
 • Je bent een natuurlijke verbinder die met zijn/haar persoonlijkheid draagvlak creëert binnen het team en de portfolio bedrijven.
 • Je hebt ervaring met het leiden van due diligence processen – financieel, fiscaal, juridisch, commercieel – en het structureren en onderhandelen van investeringen en financieringen.
 • Je hebt een positieve instelling, energieke aanpak en een sterke drive om te winnen.

Dit krijg je van ons:

 • Een dynamische, open en eerlijke omgeving waarin je uitgedaagd wordt jezelf te ontwikkelen.
 • Een prachtige werkplek in het mooiste kantoor van Nederland, hartje Utrecht. Hier werken 50 enthousiaste collega’s uit verschillende disciplines samen.
 • Een gezellige, open werksfeer waar iedere dag anders is.
 • Een fijn salaris waar je blij van wordt, 25 vakantiedagen, vakantiegeld en alles wat je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.
 • Vrijmibo’s op ons zonnige terras, potjes pingpong met je collega’s en gezellige uitjes met het hele team!

Is deze functie als Investment Manager iets voor jou? Neem graag contact op met Bonne van der Laan via b.vanderlaan@wereldvanvermaat.nl.

Solliciteer