Investment Associate

Solliciteer

2 mei 2024

Aantal uur40

LocatieMaliebaan 8, Utrecht

SalarisMarktconform

Start datum01-06-2024

Solliciteer

Door jouw kennis en kritische blik op investeringsproposities spot je nieuwe groeiplatformen die we samen uit laten groeien tot succesvolle ondernemingen.

Over Gate Invest 

Gate Invest is het investeringsteam van De Wereld van Vermaat, opgericht door ondernemer Paul Vermaat in 2016 en gevestigd in hartje Utrecht. Sinds onze oprichting en de start van ons eerste fonds hebben we 6 platform investeringen en meer dan 30 add-on investeringen gedaan en ons ontwikkeld tot een betrouwbare groeipartner voor Nederlandse ondernemingen in kansrijke eindmarkten. Met een bewezen track-record van succesvolle exits en nieuw gecommitteerd groeikapitaal zijn we vastberaden onze missie voort te zetten.

Groeien doen we samen, ongeacht de uitdaging. We vormen een team van gedreven professionals met een diepgewortelde passie voor het creëren van waarde en groei bij onze portfolio bedrijven. Ons team kenmerkt zich door een ondernemende en down-to-earth cultuur, waarin samenwerking, enthousiasme en resultaatgerichtheid centraal staan. Klinkt goed? Kom eens kennismaken.

Jouw uitdaging als Investment Associate

Als Investment Associate bij Gate Invest ligt jouw focus op het identificeren en analyseren van investeringsproposities. Samen met de Investment Managers ben jij in het deal proces verantwoordelijk voor het model, de dealstructuur en het due diligence proces. Samen laten we onze portefeuille groeien.

Wat jij verder gaat doen als Investment Associate:

 • Je bent van begin tot eind betrokken in het genereren, identificeren en realiseren van nieuwe investeringen; zowel platforminvesteringen als add-ons bij onze deelnemingen. Worden nieuwe investeringen niet aangeboden vanuit ons netwerk? Jij gaat zelf op zoek.
 • Je analyseert proposities, business modellen en zoekt naar groeiplatformen in veelbelovende eindmarkten.
 • Je spart met ondernemers en managementteams binnen onze portfoliobedrijven om samen met de Investment Managers operationele verbeteringen en groei te faciliteren. Zowel door buy-and-build als organisch.
 • Je bent het aanspreekpunt voor de Analisten en Stagiaires binnen het team en draagt verantwoordelijkheid voor hun ontwikkeling.

Jij omschrijft jezelf als:

Een gedreven, ambitieuze en ondernemende professional met een kritische kijk op zaken. Je hebt een achtergrond in het M&A vak, bijvoorbeeld in private equity, corporate M&A, corporate development of corporate finance. Cijfers heb jij in de vingers en je bent zelfstandig, zelfsturend en nauwkeurig.

Je wilt graag groeien als mens en als Investment Associate. Je IQ en EQ zijn met elkaar in balans en je bent oprecht geïnteresseerd in de groei- en waarde drivers van Nederlandse MKB ondernemingen.

En dit breng je mee:

 • 3 tot 6 jaar relevante werkervaring.
 • Affiniteit met ondernemen en/of werken met ondernemers.
 • Sterke analytische vaardigheden, waarmee je in staat bent om snel proposities en businessmodellen te doorgronden.
 • Ervaring met het ondersteunen van due diligence processen – financieel, fiscaal, juridisch, commercieel – en structureren en onderhandelen van investeringen en financieringen.
 • Een positieve instelling, energieke aanpak en een sterke drive om te winnen.

Dit krijg je van ons:

 • Een dynamische, open en eerlijke omgeving waarin je uitgedaagd wordt jezelf te ontwikkelen.
 • Een prachtige werkplek in het mooiste kantoor van Nederland, hartje Utrecht. Hier werken 50 enthousiaste collega’s uit verschillende disciplines samen.
 • Een gezellige, open werksfeer waar iedere dag anders is.
 • Een fijn salaris waar je blij van wordt, 25 vakantiedagen, vakantiegeld en alles wat je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.
 • Vrijmibo’s op ons zonnige terras, potjes pingpong met je collega’s en gezellige uitjes met het hele team!

Binnenkort eens kennismaken? Neem graag contact op met Bonne van der Laan via b.vanderlaan@wereldvanvermaat.nl.

Solliciteer