2 May 2017

Gate Invest investeert in Lunch Garden

Met haar tweede investering neemt Gate Invest een belang in Lunch Garden. Lunch Garden is één van de meest bekende restaurantketens van België.

Gate Invest is in mei 2017 toegetreden als aandeelhouder van Lunch Garden, een selfservice restaurantketen die marktleider is in België. Gate Invest neemt een belang naast de zittende aandeelhouders Bregal Freshstream en management. Bregal Freshstream is een in Londen gevestigde investeringsmaatschappij die in 2016 reeds een meerderheidsbelang in Lunch Garden had genomen.

Lunch Garden werd opgericht in 1966 en heeft meer dan 70 vestigingen in België. Het is een alom bekende naam in de markt en biedt haar klanten kwalitatief goede, traditionele Belgische gerechten, aangevuld met populaire internationale gerechten, tegen aantrekkelijke prijzen. De vestigingen van Lunch Garden liggen op drukbezochte locaties.

Met de benoeming van een nieuw management team in 2010 en de implementatie van een vernieuwd concept heeft Lunch Garden de afgelopen jaren een periode van groei laten zien. Er is geïnvesteerd in de vernieuwing van bestaande restaurants en het openen van nieuwe locaties in diverse eindmarkten. Met Gate Invest als nieuwe partner en het additioneel beschikbaar gestelde kapitaal, zal management worden bijgestaan met het verder uitrollen van deze groeistrategie. Sander Ruijter, partner van Gate Invest, verklaart: “wij zijn verheugd met onze investering in Lunch Garden, en hen te kunnen ondersteunen in de verdere ontwikkeling van de onderneming”. Annick van Overstraeten, CEO van Lunch Garden, vult aan: “de investering van Gate Invest toont het succes aan van de bestaande strategie van Lunch Garden. Dit is een grote erkenning voor de inspanningen geleverd sinds vele jaren door alle medewerkers van Lunch Garden.”